Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
mnt-nat


Publikációs adatbázise-GFR kalkulátorKidney and Blood Pressure ResearchHypertonia és Nephrologia
június
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
  Vese Világnapja 2015
  ,


  MAGYAR NYELVŰ KAMPÁNY- ÉS SAJTÓANYAGOK


  A Vese Világnap célja

  hogy felhívja a figyelmet vesénk központi szerepére általános egészségünk szempontjából, és hogy világszerte csökkenjen a vesebetegségek és a hozzá társuló szövődmények gyakorisága, súlyossága.
  Ma Magyarországon minden 10. ember érintett valamely vesebetegségben. Évente mintegy 500-600 ezer vesebeteg szorul gondozásra, 270-300 veseátültetés valósul meg, és közel 6500 krónikus veseelégtelenségben szenvedő beteg életben maradását biztosítja a dialízis kezelés.
  A sokáig észrevétlenül lappangó, majd hirtelen lecsapó, alattomos betegség nagy része azonban odafigyeléssel megelőzhető. A betegség ugyanis „köztünk” van: Magyarországon a népbetegségnek számító elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség ma a legfontosabb vesebetegségre hajlamosító tényezők! A 2,5-3,5 millió hipertóniás- és az 1,1 millió cukorbeteg 10, illetve 5 százaléka válik a későbbiekben veseelégtelenné.
  További részletek, 8 aranyszabály ide kattintva >>


  Film, amelyben hírességek mondják el egy percben a 8 aranyszabályt >>
  (Magyar Nephrologiai Alapítvány/Nemzeti Vese Program)


  A Vese Világnap és idei témája:

  Az ideális folyadékfogyasztás – avagy mit, mikor és valójában mennyit igyunk?
  Bővebb információk ide kattintva >>

  Az alábbi dokumentumok szabadon felhasználhatók a Vese Világnapi események szervezéséhez és lebonyolításához:


  Vese Világnap 2015 - Célok, 8 aranyszabály >>
  Vese Világnap 2015 logoja >>
  Vese Világnap 2015 - Idei téma: Az ideális folyadékfogyasztás - avagy mit, mikor és valójában
  mennyit igyunk?>>

  Vese Világnap 2015 - Információs grafika a krónikus vesebetegségről >>
  Vese Világnap 2015 szórólap 1-4 >>
  Vese Világnap 2015 szórólap 2-3 >>


  A VESE VILÁGNAP HAZAI ESEMÉNYEI  Ajka


  B. Braun Avitum 17. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 12. 13:00-17:00
  Helyszín: 8400 Ajka, Szilvágyi út 93.


  Baja
  Bajai TV, 2015.03.13.


  A Bajai Diaverum Dialízis Központ és a Bajai Szent Rókus Kórház épületünkben működő Nephrológia Ambulanciája az alábbi eseményt szervezi a Vese Világnapja alkalmából
  Nyílt nap a Vese Világnapja alkalmából
  A rendezvény helyszíne és időpontja:
  Bajai Diaverum Dialízis Központ épülete Baja 6500. Vasvári Pál u. 38.
  2015. március 12. 09.00.-12.00.
  Program:
  - Szűrés ( vérnyomás- és pulzusmérés, vizeletvizsgálat, vércukormérés )
  - Nyílt nap Dialízis Központunk bemutatására
  - Peritoneális dialízis, mint kezelési módszer népszerűsítése
  - Riport a Bajai TV és a Bácskai Napló számára
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
  Szervezők:
  Dr. Magyar Katalin Vezető nefrológus - klinika menedzser
  Steiner Katalin Főnővér
  Robozné Hammer Tímea Adminisztrátor
  Kovács Andrea PD nővér

  Sajtóvisszhang Baján

  baja.hu - Egészséges vesét mindenkinek >>


  Békéscsaba


  B. Braun Avitum 5. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 12. 13:00-15:00
  Helyszín: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.


  Budapest


  GYÓGYHÍR – EGÉSZSÉGES VESÉT MINDENKINEK!

  Tekintse meg a HírTV 2015. március 22-i adását.  A Vese Világnaphoz kapcsolódva 2015. március 9-én a Nemzeti Vese Program Animációs Pályázatot hirdet a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Mozgókép Szakosztály diákjai számára..

  A plakát-, grafika- és gyermekrajz pályázat után, 2015-ben a mozgóképé a főszerep!
  A pályázat célja, hogy a kiírás eredményeként olyan animációk szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára, valamint a transzplantációra, mint életmentő beavatkozásra.
  A kiírás nyilvános képzőművészeti pályázat 2 kategóriában:
  30 másodperces, figyelemfelkeltő kampányfilm
  1,5-3 perces, témában készülő kisfilm
  A pályázatra egyéni, illetve 2 vagy 3 fős csoportok alkotásait várjuk.
  A pályázat meghirdetésével egy időben, információs előadást tartunk a pályázaton részt vevő négy osztály diákjainak, hogy az ott hallott ismeretanyag birtokában kezdhessenek neki a munkának. A Nemzeti Vese Program az alkotó munka teljes ideje alatt áll a diákok rendelkezésére.


  Reklámfilm premier a Vese Világnapján
  A Nemzeti Vese Program 2015. március 12-én mutatja be azt a reklámfilmet, amelyben ismert és elismert emberek tolmácsolják a 8 aranyszabályt veséink védelmében! A produkcióban részt vállalt Prof. Dr. Perner Ferenc, Dr. Zacher Gábor, Hevesi Tamás, Ruzsa Magdi, Für Anikó, László Zsolt és nagyköveteink Börcsök Enikő és Both András. A reklámfilm, a résztvevők lelkes, önkéntes, karitatív felajánlásával készült a jó ügy érdekében, amelyet ezúton is hálásan köszönünk!


  A Vese Világnaphoz kapcsolódva 2015. március 12-én 13-án a Nemzeti Vese Program ünnepi "vese órákat" tart a Szent Margit Gimnáziumban.
  A kezdeményezés kiemelt célja, hogy a Transzplantációs Alapítvánnyal közösen tartott „VESE ÓRÁINK” segítségével, az ott hallottak alapján, a diákok elmélyítsék a vesével kapcsolatos ismereteiket, hogy tudatosítsuk bennük a prevenció jelentőségét, érzékennyé tegyük őket a beteg embertársainkkal való szociális kapcsolatokra, valamint hogy az ő nyelvükön ismertessük meg velük a megelőzés miben létét, a dialízis, a donáció és a transzplantáció fogalmait.
  A Világnap tematikájához kapcsolódva, az előadások során is kiemelt témaként jelöltük meg a folyadékfogyasztási szokásokat.
  A program kapcsán a Nemzeti Vese Program kiemelt együttműködő partnere az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet.


  Vese-rajz kiállítások a Vese Világnap alkalmából
  A Nemzeti Vese Program rajz és grafika pályázatot hirdetett.
  A pályázat célja az volt, hogy a kiírás eredményeként olyan gyermekrajzok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára!
  A kezdeményezés kiemelt célja volt, hogy a pályázaton résztvevő diákok – „VESE ÓRÁINK” segítségével – elmélyítsék a vesével kapcsolatos ismereteiket, hogy tudatosítsuk bennük a prevenció jelentőségét, érzékennyé tegyük őket a beteg embertársainkkal való szociális kapcsolatokra, valamint hogy az ő nyelvükön ismertessük meg velük a megelőzés miben létét, a dialízis, a donáció és a transzplantáció fogalmait.

  A gyermekrajzok 2 kiállítási helyszínen tekinthetők meg, ahol szöveges információs táblákkal kiegészítve teljesítik majd azt a másodlagos küldetést, amely során felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára.


  „Vese-rajz és –grafika” kiállítás nyílik 2015. március 12-én, a Vese Világnapján, a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központban
  A kiállítás 1 héten keresztül lesz megtekinthető a Mammut II. Bevásárlóközpont 3. emeletén (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.). (Ez a Mammut I-t és II-t összekötő folyosó.)
  A kiállítás ünnepi megnyitójának időpontja: 2015. március 12. 16.00
  A kiállítást Prof. Dr. Reusz György, a Magyar Nephrologiai Társaság elnöke, a Nemzeti Vese Program szakmai igazgatója és Zoltán György, a Nephrologiai Szolgáltatók Egyesületének elnöke, a Nemzeti Vese Program operatív igazgatója nyitják meg.


  Vese-rajz kiállítás a Westend City Centerben
  „Vese-rajz ” kiállítás nyílik 2015. március 9-én, a Vese Világnapjához kapcsolódva, a Westend City Centerben
  A kiállítás két héten keresztül, március 22-ig lesz megtekinthető a Westend City Center 1. emeletén (1062 Budapest, Váci út 1-3.)

  B. Braun Avitum 1. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 22. 10:00-13:30
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi út 20-22.

  Megszűrtük a Vígszínházat
  A Vese Világnaphoz kapcsolódva, idén is belgyógyászati szűrővizsgálatot szerveztünk a Vígszínház társulatának, munkatársainak március 18-án. A szűrés részét képezte érfalrugalmasság-, testtömegösszetétel vizsgálat, vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-mérés, vizeletvizsgálat, valamint személyes kiértékelés és tanácsadás.
  A Nemzeti Vese Program egyik céljaként kitűzött társadalmi tájékoztatásban, figyelemfelhívásban, aktív szerepet vállalnak a vesebetegséggel élők is, köztük a Program nagykövetei – Börcsök Enikő, a Vígszínház színművésze és Both András színművész – akik személyesen is érintettek, hiszen mindketten vesetranszplantáción estek át.
  http://vigszinhaz.hu/2015/03/18/nemzeti-vese-program-szurovizsgalat-a-vigben/ >>


  2015. március 12-én átadásra kerület az „Év Vese Híre” pályázat díjai
  A tavaly már második alkalommal kiírt médiapályázat célja az volt, hogy a kiírás eredményeként olyan média megjelenések szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára.
  „Év Vese Híre” elismerésben részesült Szűcs Anikó, a Fanny Magazin újságírója és Farkas Eszter, a Békés Megyei Hírlapban megjelent írásáért.
  A Nemzeti Vese Program kiemelt média partner elismeréssel köszönte meg a Kérdezze! magazin és a Magyar Nemzet Online Egészség rovatának hosszú távú együttműködését.


  Debrecen
  Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet Nephrologiai tanszék és Népegészségügyi Medicina Tanszék. - 2015. március 8.
  A Debreceni Egyetem a Vese Világnap alakalmából lakossági fórumot szervez nephrologusok, transzplantációs sebészek, dietetikus, gyermekgyógyász, ápolók és a Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének (http://vede.gportal.hu/ ) bevonásával. A fórumot követően nyílt nap keretében az érdeklődőknek bemutatjuk a dialízisközpontot és az ott folyó munkát (szakrendelések, gondozás, hemodialízis, peritoneális dialízis és egyéb szervpótló kezelési lehetőségek)

  Lakossági Fórum:
  Ideje: 2015. március 8. (vasárnap) 9.30 - 11.00 óra
  Helye: Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet „A” épület (volt I. sz. Belklinika) tanterem

  Nyílt nap a Szervpótló Centrumban:
  A fórumot követően bemutatjuk a dialízis központot:
  Ideje: 2015. március 8. (vasárnap) 11.00 -12.30
  Helye: Debreceni Egyetem Nephrologiai Tanszék - FMC Extrakorporális szervpótló (dialízis) Centrum.
  A rendezvények plakátja letölthető ide kattintva >>

  Sajtóvisszhang Debrecenben

  Minden, amit a veséről tudni kell (Hajdú Online) >>

  Sajtóanyag a Debreceni Egyetem honlapján >>

  Képgaléria a Debreceni Egyetem honlapján >>

  Nyílt napot szerveztek a vese világnapján >>
  (Hajdú-Bihari Napló 2015. március 10.)

  Beszámoló a Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének honlapján >>


  Dr. Balla József
  egyetemi tanár
  Nephrologiai tanszék
  vezetője
  Dr. Kárpáti István
  egyetemi docens
  Népegészségügyi Medicina tanszék
  vezetője
  Zákány Edit
  VEDE elnöke

  Dunaújváros


  B. Braun Avitum 13. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 12. 13:00-17:00
  Helyszín: 2400 Dunaújváros, Korányi Sándor u. 4-6.

  Hódmezővásárhely


  A Diaverum Dialízis Központ rendezvényei
  Lakossági fórum: előadássorozat az Egészséges Vásárhely Program szervezésében, Dr. Szökő-Császár Ildikó aktív közreműködésével
  Szakmai fórum: házi orvosok, belgyógyászok, nephrológusok, rezidensek találkozója; előadás a folyadékfogyasztás, vesebetegségek, prevenció témakörében
  Média megjelenés: Dr. Cioerta Péter a folyadékfogaysztás fontosságáról a Rádió 7 egészségügyi magazinjában
  A folyadékfogyasztás fontossága: beszélgetés a betegekkel, fogadtatás ásványvízzel  Győr
  Oxygen Hírügynökség, 2015.03.12.


  B. Braun Avitum 11. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 12. 14:00-15:00
  Helyszín: 9023 Győr, Magyar u. 8.


  Gyula
  Gyula Televízó, 2015.03.13.


  B. Braun Avitum 15. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 12. 13:00-17:00
  Helyszín: 5700 Gyula, Semmelweis u. 1.


  Kaposvár


  B. Braun Avitum 4. számú Dialízisközpont - Vese Világnaphoz kapcsolódó szakmai nap a Városi Könyvtárban
  Dátum: 2015. március 12.
  Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár,
  7400 Kaposvár, Csokonai Vitéz Mihály utca 4.


  Karcag


  A Diaverum Dialízis Központ rendezvényei
  A folyadékfogyasztás fontossága: cikk megjelentetése Karcagi Hírmondóban és a helyi újságokban
  A folyadékfogyasztás fontossága: beszélgetés a betegekkel
  Dr. Szabó Melinda: referáló az orvoskollégának a kórház belgyógyászati osztályán az idült vesebetegségről


  Keszthely


  A Diaverum Dialízis Központ rendezvényei
  Nyílt nap: a dialízis központ bemutatása
  Szűrővizsgálatok: vérnyomás- és vércukormérés, vizeletvizsgálat
  Kvízjáték: tesztelje mit tud a veséről! 3D animációk, kisfilmek vetítése a veséről Életmódbeli és diétás tanácsadás Kerekasztal: tegye fel Ön is kérdéseit!  Kistarcsa


  B. Braun Avitum 14. számú Dialízisközpont - Nyílt nap a Vese Világnap alkalmából
  Dátum: 2015. március 12. 13:00-17:00
  Helyszín: 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.


  Miskolc


  2015. 03. 08-án vasárnap 10 órától az FMC Miskolci Nefrológiai Központjában az egyesület közgyűlést tart, amelynek napirendje:
  1. Az egyesület alapszabályának módosítása.
  2. Beszámoló az egyesület 2014. évi munkájáról, gazdálkodásáról. A közhasznúsági jelentés elfogadása.
  3. A 2015. évi munkaterv és költségvetés elfogadása.
  4. Megemlékezés a Vese Világnapról.

  2015. 03. 11-én szerdán 13.45 órától az FMC Miskolci Nefrológiai Központjában a Vese Világnap keretében előadásokat tartunk a folyadékok élettani jelentőségéről, a helyes folyadékfogyasztásról. Orvos-beteg találkozó keretében beszélgetünk aktuális gondjainkról. A rendezvény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

  2015. március 12-én rádióriport a kórházi Csillagpont Rádióban Dr. Ladányi Erzsébettel, az FMC Dialízis Center Kft. orvoshálózati igazgatójával.

  2015. 03. 13-án pénteken 14 órától a Borsodmentő Kft központjában szolgáltató-beteg találkozót rendezünk, ahol a Borsodmentő Kft és a Vesebetegek B.-A.-Z. Megyei Egyesülete vezetősége megbeszéli a betegszállítás aktuális gondjait.


  Nyíregyháza
  Híradó KölcseyTV, 2015.03.11.  Nyíregyházi Televízió, 2015.03.11.


  A Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a B. Braun Avitum Hungary Zrt. szakmai személyzetével (élén Dr.Szegedi János Főorvos Úrral) a következő programokat bonyolítja le a napokban a Vese Világnap alkalmából:
  Egy rádió Interjú
  Egy televízió interjú
  Két újság cikk

  2015. március 11-én (szerdán) Lakossági Fórumot szervezünk.
  A Fórum programja letölthető ide kattintva >>
  Érdeklődni lehet:
  Kutasi Irén
  Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
  06-30/228-11-03


  Salgótarján


  Vese Világnap 2015 - Nyílt nap érdeklődők és a sajtó számára
  Helyszín: FMC Salgótarjáni Dialízis Központ
  Időpont: 2015. március 12., csütörtök
  Helyszín: FMC Salgótarjáni Dialízis Központ
  3100 Salgótarján, Füleki út 54-56.
  Kapcsolattartó: dr. Kevei Péter, orvos-igazgató
  Tel: +36 32 520 780


  Sátoraljaújhely
  Zemplén Televízió


  Siófok


  B. Braun Avitum 16. számú Dialízisközpont - Vese Világnaphoz kapcsolódó szakmai nap háziorvosoknak a Városi Könyvtárban
  Dátum: 2015. március 16. 18:00
  Helyszín: 8600 Siófok, Fő tér 2./A


  Sopron


  Sajtómegjelenésekkel készülnek a kollégák a Vese Világnapra, a Soproni Kórházban pedig Vese Világnapi szűrések és orvos kérdezz-felelek lesz az alábbi program szerint:
  Március 5. csütörtök - helyi Pulzus TV- stúdióbeszélgetés sugároz a Vese Világnapjáról

  A beszélgetés megtekinthető ide kattintva (a megnyíló oldalon a naptárban 2015. március 5-re kell kattintani)>>  Március 11. szerda - A Kisalföld c. megyei lap interjúban foglalkozik a témával
  Március 11. szerda - Soproni Helyi Théma intenjút közöl a Vese Világnapjáról

  Március 12. csütörtök - A soproni kórházban ingyenes lakossági szűrés, labordiagnosztika, vérnyomásmérés, dietetikai tanácsadás, "orvos válaszol"- feleletek a feltett kérdésekre.
  Helyszín: a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbje, vérvételi aula/büfé
  Időpont: 2015. március 12. (csütörtök), 9-12 óra
  Kapcsolattartó az FMC részéről: Dr. Pálvölgyi Nóra, orvos-igazgató
  Tel: +36 99 319 194
  A program letölthető ide kattintva >>


  Szeged


  A Vese Világnapja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. Belgyógyászati Klinika Dialízis Központjában március 17-én 16-18 óra között nyílt napot szervezünk az érdeklődőknek, melynek keretében általános tájékoztatást adunk a Vese Világnapjáról, a Nemzeti Vese Program által biztosított anyagok segítségével felhívjuk a figyelmet az egészséges vese jelentőségéről, annak védelmére, majd beszélünk a vesebetegségekről és válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Ezt követően bemutatjuk a dialízis kezelést (HD,PD). A fenti rendezvényről ill. a Vese Világnapjáról a Délmagyarország napilap március 12-i számában cikk jelent meg.

  Dr. Ondrik Zoltán
  orvosigazgató
  SZTE-SZAKK I. Belgyógyászati Klinika
  Dialízis Központ


  Szentes


  Vesebeteg Egyesületi továbbképző rendezvény
  Időpont: 2015. március 22. vasárnap
  Helyszín: FMC Szentesi Dialízis Központ, 6600 Szentes, Sima Ferenc utca 44-58.
  Kapcsolattartó: dr. Mihalcsó Miklós, orvos-igazgató
  Tel: 06 (63) 561 600


  Székesfehérvár


  B. Braun Avitum 9. számú Dialízisközpont - Az önkormányzattal közösen tartott felvilágosító és megelőzésre felszólító nap a Civil Házban
  Dátum: 2015. március 12.
  Helyszín: Rákóczi út (volt Technika Háza)
  A rendezvény plakátja letölthető ide kattintva >>


  Szolnok


  A Diaverum Dialízis Központ rendezvényei
  Szűrővizsgálatok a "Tiszta Szívvel Szolnokért!" betegségmegelőző lakossági szűrőprogram keretében: vérnyomás- és vércukormérés, diétás tanácsadás
  A szűrővizsgálathoz kapcsolódó előadások Dr. Rédl Jenő: tájékoztatás a vese világnapi rendezvények céljáról, fő célkitűzéseiről, a rendezvények nagyságáról
  Dr. Rékasi Éva: előadások a vesebetegség megelőzésének fontosságáról, a vesebetegségek megjelenési formáiról, a magas vérnyomásról, a cukorbetegség kezelésének fontosságáról.
  A Diabetes Klubban tartott előadások érdeklődőknek, gondozott betegeknek, háziorvosoknak
  Dr. Rédl Jenő, Dr. Rékasi Éva, Dr. Markoth Csilla: a diabetes és a vese kapcsolatáról
  A dialízis központban vérnyomás- és testsúlymérés, életmód- és diétás tanácsadás, szórólapok elhelyezése a kórház területén


  Szombathely
  Szombathelyi TV, 2015.03.13.  Zalaegerszeg


  A Diaverum Dialízis Központ rendezvényei
  Programok a Vesebetegek Zala Megyei Egyesülete és a Kertvárosi Nyugdíjas Klub szervezésében a Dialízis Központ aktív közreműködésével
  Szűrővizsgálatok: vérnyomás-, vércukor- és testsúlymérés
  Dr. Kósa Dezider: előadás a vese világnapról, a vesebetegség kialakulásáról, a folyadékfogyasztás fontosságáról
  Média megjelenés: Zalai Hírlap Online


  SAJTÓVISSZHANG


  vesebetegseg.hu Világnapi üzenetek a sajtó tükrében >>

  Minden, amit a veséről tudni kell (Hajdú Online) >>

  Sajtóanyag a Debreceni Egyetem honlapján >>

  Képgaléria a Debreceni Egyetem honlapján >>

  Nyílt napot szerveztek a vese világnapján >>
  (Hajdú-Bihari Napló 2015. március 10.)

  Beszámoló a Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének honlapján >>

  origo.hu - Ma van a vese világnapja >>

  baja.hu - Egészséges vesét mindenkinek >>