Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 


Publikációs adatbázise-GFR kalkulátorKidney and Blood Pressure ResearchHypertonia és Nephrologia
február
  • H
  • K
  • S
  • C
  • P
  • S
  • V
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Elhunyt Dr. HARCOS PÉTER neurológus, pszichiáter, évtizedek óta a MPT vezetőségének tagja, a MPT Organikus Pszichiátriai Szekciójának elnöke. Emlékét...>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei

    [ 2024.02.26. ]

  • Szerző(k): Dr. Winkler Gábor, Dr. Hidvégi Tibor (szerk.)Megjelenés: 2023>> Magyar Diabetes Társaság hírei

    [ 2024.02.26. ]

  • Dear National Delegates, dear Presidents, dear Colleagues,We write to update you on the financial situation of EFORT, which we had identified...>> Magyar Ortopéd Társaság hírei

    [ 2024.02.26. ]

  • The EAP 2024 Mastercourse - The European Academy of Paediatrics Master course taking place in Porto, Portugal from 11-14 April 2024. Registration...>> Magyar Gyermekorvosok Társasága hírei

    [ 2024.02.26. ]

  • Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Harcos Péter nyugalmazott osztályvezető főorvos, türelemmel viselt súlyos betegségben,...>> Magyar Stroke Társaság hírei

    [ 2024.02.26. ]

Az MANET hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Szegedi Nephrologiai Klinikopathológiai Esetbemutatások 40. évfolyamának 9. ülése (2023.05.18.)
    [2023.05.15.] - MANET - Hírkategória: Általános
    A SZAB Hypertonia és Nephrologiai Munkabizottsága online megszervezi a Szegedi Nephrologiai Klinikopathológiai Esetbemutatások 40. évfolyamának 9. ülését, melyre tisztelettel meghívjuk.

    Három esetet fogunk prezentálni:

    1. 14 éves fiú. Biopsziás kivizsgálás nephroso-nephritis miatt. Schimke-féle immunoosseosus dysplasia gyanúja. (referálják: Dr. habil. Bereczki Csaba, Prof. Iványi Béla).

    2. 21 éves nő. Biopsziás kivizsgálás 3 hete fönnálló nephrosis syndroma miatt. Proteinuria 19 g/nap, serum albumin 24 g/L, koleszterin 10 mmol/L. (referálják: Dr. Bitó László, Prof. Iványi Béla).

    3. 75 éves nő. Biopsziás kivizsgálás a vesefunkció progresszív romlása miatt. Hyperkalaemia, hypercalcaemia, enyhe normocytás anaemia, immunlaborban IgG lambda monoklonalis komponens. Proteinuria 0.48 g/d, serum kreatinin 208 umol/L, eGFR 19 ml/min/tf. 15 éve ismert a hypertonia és 2-es típusú DM. (referálják: Dr. Fejes Imola, Prof. Iványi Béla).

    A rendezvény időpontja: 2023. május 18. csütörtök, 16 óra

    A rendezvényre az alábbi ZOOM linken lehet csatlakozni:
    https://us06web.zoom.us/j/85645531523?pwd=Q0VMZ1hTaGpROHlWejZRT0ZEYW02dz09

    A tudományos ülést a Szegedi Tudományegyetemen utólag akkreditáltatjuk. A pontok jóváírásához szükség van a pecsétszámra, amit az ülés ideje alatt a ZOOM Chat-ben - teljes névvel együtt – Légrády Péternek kell elküldeni.

Vissza